Data: 2001-12-02 08:24:58
Temat: Re: Agato pomocy z tym makowcem
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <b...@k...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:2...@n...onet.pl...
> siedze od 3 godzin i zastanawiam sie nad sensem gotowania maku przez 2
godziny
> moze mi to ktos wyjasnic .
> Agato , prosze napisz mi dlaczego , po co ?
>
> postanowilam zrobic dzis mak a jutro ciasto i sproboje upiec.
>
Ja nie wiem jaki był przepis, ale mogę Ci powiedzieć, jak ja robię mak do
makowca. Otóż zalewam na noc mak wrzącym mlekiem (może być pomieszane z
wodą) i idę sobie spać. Rano odcedzam, mielę dwa razy, a dalej to już zależy
od przepisu, cukier, masło, jajka, bakalie.
Ale może to gotowanie zmienia smak maku, zmiękcza go go milenia, no nie mam
pojęcia.
Wkn
|