Data: 2001-09-10 12:26:37
Temat: Re: Ajerkoniak
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>Pol litra spirytusu (nie wodki!!!)
>Pol litra smietanki
>6 zoltek
>szklanka i 1/4 cukru
>1-2 lyzki rumu
>laska wanilii
>
>Zoltka utrzec z cukrem na puszysta piane. Zaparzyc smietanka, ubijajac,
>wciaz ubijajac dodac spirytus i rum. Wlac do butelki, wlozyc laske wanilii.
>Dobrze schowac na co najmniej dwa tygodnie.
>
ja z kolezanka zawszz tak tez robilysmy. tylko bez rumu. poza tym
kontekst byl inny...jak szlysmy na wyklad (podwojny) z nauk
politycznych to albo sie szlo kolo jej domu albo kolo EMPiKu i
zawsze mialysmy slaba wole...w EMPiKu czytalysmy prase
zagraniczna a u niej w domu robilysmy ajerkoniak. Z Twojego
przepisu jedynie odrzucam schowanie na 2 tyg. mysmy to golily na
miejscu, nie pakowac - dziekuje. Poczym szlysmy (??) nazad do
szkol!
Krysia
K.T. - starannie opakowana
|