Data: 2000-03-31 10:31:51
Temat: Re: Ale pasztet!
Od: Joanna Sereinig <j...@j...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
M.W. napisał(a):
> Joanna Sereinig napisał(a) w wiadomości:
>
> >
> >PASZTET Z FASOLI
> >
> >1 szklanka białej, drobnej suchej fasolki (tzw. perłówka),
> >5 dużych ziemniaków, 10 dag musztardy, ok. 7 dag stopionego smalcu, 1
> >jajko, majeranek (dużo!!!), czosnek, sól, pieprz
> >
>
> A czy fasole mozna zastapic soja?
> Jakiego innego tluszczu uzylas?
>
> Pozdrawiam
> Marek
Witaj,
nie mam pojęcia, jak z soją - możesz spróbować i opisać wyniki swych
ekperymentów. Ja zawsze robiłam z fasoli. I zawsze ze smelcem, bo nie
jestem wegetarianką ani nawet nie zważam specjalnie na dietę,
przynajmniej nie na każdym kroku. Ze smalczykiem jest pyszne, nie wiem,
jak byłoby z innym, lżejszym i zdrowszym tłuszczem.
Joanna
|