Data: 2003-08-07 22:58:55
Temat: Re: BABKA PIASKOWA Z MIGDALAMI wg przepisu Kasi Mikołajczyk - relacja na żywo
Od: "Kasia Mikołajczyk" <K...@U...ceti.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:bguj8k$3eu$1@news.onet.pl...
> Chcesz ocenę i dziś, i jutro?
Głównie w celu, czy te migdały pomagają tej "świeżości" się dłuższy czas
utrzymywać, czy to tylko moje złudzenie.
> > IMO nie jest ta
> > babka jakąś rewelacją, ale jest dość smaczna.
>
> I tu się zgodzę. Po prostu babka. po przekrojeniu ma akurat dobrą diurkową
> konsystencję - żadnego zakalca, czy też dużych dziur i kamienia.
> A smak? 8/10 i to moja wina - zapomniałam dodać aromatu waniliowego -
> dodatek migdałów dał lekki marcepanowy posmak, ale czegoś mi tu brakuje -
> ech tych rodzynek, co to ich w domu nie miałam...
>
> Wniosek jest taki, że zrobię jeszcze tą babkę w wersji bez migdałów.
Mielone
> migdały dały efekt lekkiego piasku pod zębami. Pomaga świadomość, że to są
> migdały, ale jeśli się nie wie, ze to migdały, to może dawać głupie
uczucie.
W końcu to babka _piaskowa_ ;-)
Dzięki za opinie o szklanych foremkach!
pzdr
Kasia
|