Data: 2003-08-08 07:33:40
Temat: Re: BABKA PIASKOWA Z MIGDALAMI wg przepisu Kasi Mikołajczyk - relacja na żywo
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kasia Mikołajczyk" <K...@U...ceti.pl>
napisał w wiadomości news:bgulhn$eek$1@druid.ceti.pl...
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:bguj8k$3eu$1@news.onet.pl...
> > Chcesz ocenę i dziś, i jutro?
> Głównie w celu, czy te migdały pomagają tej "świeżości" się dłuższy czas
> utrzymywać, czy to tylko moje złudzenie.
Minęło jakieś 10 godzin i jeszcze jest świeże, ale nie wiem, czy jutro będę
mogła to samo powiedzieć, bo baba ma potworną wadę - trąci malizną ;-)
Chociaż z mojego punktu widzenia jest to zaleta - wolę dwa razy upiec ciasto
z połowy składników i żeby to było ciasto jednodniowe niż upiec dużo i jeść
jej jeszcze trzeciego dnia...
> Mielone
> > migdały dały efekt lekkiego piasku pod zębami. Pomaga świadomość, że to
są
> > migdały, ale jeśli się nie wie, ze to migdały, to może dawać głupie
> uczucie.
>
> W końcu to babka _piaskowa_ ;-)
Coś w tym jest.
I jeszcze jedna kategoria punktowana.
Zżeralność ciasta przez małżonka: 10/10.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|