Data: 2000-12-09 00:40:39
Temat: Re: BANANOWIEC
Od: "Ania Derejska" <a...@v...ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> wrote in message
news:90t32k$op9$1@news.tpi.pl...
>
> Aniu!
> Hmm... To jak będziesz miała ochotę na banany zapiekane po mojemu (Kiedyś
> byłam na przyjęciu z grillem i tak właśnie odtworzyłam przepis na coś, co
mi
> smakowało.) kup zwyczajne banany takie do jedzenia. W Polsce jeszcze
takich
> bananów specjalnych nie widziałam i nawet nie wiem jak mogą smakować.
Hmm...
Z grillem musze poczekac do lata :(((
Czy mozna takie zwyczajne banany zrobic na patelni albo w piekarniku ??
> Mogłam je jeść nieświadomie w chińskiej restauracji?...
Nie wiem tez czy w chinskiej restauracji mozna zjesc plantany.
Ja to jadlam na takim miedzynarodowym przyjeciu szkolnym. Kazdy
przygotowywal
jakas potrawe ze swojego kraju i wspolnie degustowalismy to. O ile dobrze
pamietam
smazone banany przygotowal ktos z Ameryki Srodkowej a dokladnie z Salwadoru.
Nigdy nie probowalam robic ich w domu. Smakowaly jak slodkie frytki
i byly dosc nasiakniete tluszczem. Dla mnie nic specjalnego... Tak samo
smakowalby
slodkie ziemniaki usmazone w tluszczu.
Ania
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
>
|