Data: 2000-12-10 16:01:58
Temat: Re: BANANOWIEC
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ania Derejska" <a...@v...ca> napisał...
> Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> wrote...
> Z grillem musze poczekac do lata :(((
> Czy mozna takie zwyczajne banany zrobic na patelni albo w piekarniku ??
Ja robię zwyczajne, w piekarniku... Piekę je w skórkach... Po upieczeniu
mają konsystencję lepkiego gluta, ale są pyszne...
> O ile dobrze
> pamietam
> smazone banany przygotowal ktos z Ameryki Srodkowej a dokladnie z
Salwadoru.
> Nigdy nie probowalam robic ich w domu. Smakowaly jak slodkie frytki
> i byly dosc nasiakniete tluszczem. Dla mnie nic specjalnego... Tak samo
> smakowalby
> slodkie ziemniaki usmazone w tluszczu.
> Ania
Bo banany to mają smak takich mdłych ziemniaków. Można zresztą uzyskać ten
smak z ziemniaków. Ziemniaki jak przemarzną na polu są właśnie takie
słodkawe. Wystarczy zamrozić ziemniaki i rozmrozić przed gotowaniem, czy
smażeniem... łee - obrzydliwość...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|