Data: 2000-03-28 13:29:27
Temat: Re: BLAGAM!!! KUCHNIA - IV '00
Od: "Ana" <a...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Akurat dziś kupiłam...
Szukam tej zupy i szukam, jest !!!
Oto i ona:
2 łyżki świeżo startego chrzanu
5 szklanek bulionu warzywnego z kostek
1 szklanka śmietany 18%
1 łyżka masła
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżeczka soku z cytryny
1/2 łyżeczki cukru, sól
Chrzan wyłożyć na gęste sitko, sparzyć wrzącą wodą i osączyć. Masło
rozgrzać, dodać chrzan, dusić na małym ogniu 2-3 min, mieszając, połączyć z
bulionem w garnku i zagotować.
Śmietanę roztrzepać z mąką, rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy i wlać do
garnka. Zagotować, przyprawić sokiem z cytryny, cukrem i solą. Podawać z
grzankami z bułki pokrojonej w kostkę lub z chleba razowego.
Hmm...
nigdy bym czegoś takiego nie wymyśłiła. Jadłaś naprawdę ? Da się zjeść?
Może się skuszę ...
--
Ania K.
|