Data: 2003-01-18 10:20:11
Temat: Re: BOCZNIAKI W ŚMIETANIE (P)
Od: "Akulka " <s...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Co do boczniaków w smietanie to jestem za, a nawet przeciw, zresztą oceń
sama, ja mam taki przepis, niam:
Składniki:
60 dag boczniaków, 3\4 szklanki śmietany, 50 g masła, 3 dag maki, 1 cebula,
szczypta zmielonej gałki muszkatołowej, sól
Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone cienko grzyby i gałkę
muszkatołową. Po dodaniu soli do smaku dusimy grzyby przez 25 minut.
Pod koniec dodajemy śmietanę z mąką i dusimy aż do zagotowania. Można podawać
z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami.
Akulka
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|