Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Barbara Olszewska" <b...@f...buy.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Babeczki
Date: Fri, 29 Dec 2000 13:32:15 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 40
Message-ID: <92kl6c$qbj$1@news.tpi.pl>
References: <3...@w...net>
NNTP-Posting-Host: pa137.jeleniag.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 978180108 26995 213.25.229.137 (30 Dec 2000 12:41:48 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 30 Dec 2000 12:41:48 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:39750
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3A4D36C0.47BA6022@west.net...
> Chcialabym zrobic babeczki na Sylwestra. Mam dobry przepis na ciasto,
> ale nie mam pomyslow na "nadzienie" poza musem czekoladowym z wisnia lub
> kaimakiem czekoladowym z orzechem. Czy ktos moze podrzucic jakies
> pomysly? Chodzi mi o slodkie babeczki.
> Dzieki
> Magdalena Bassett
Krem Brulee i babeczki ( przepis za Wysokimi Obcasami) 20 szt (wieksze
foremki)
Krem:
2 szklanki smietany 36 %
4 jajka
4 łyzki cukru
1 laska wanilii
brazowy cukier trzcinowy mniej wiecej 1 lyzeczka na babeczke
Babeczki:
4 lyzki cukru pudru
1 kostka masla
2 szklanki maki
1 lyzeczka cukru waniliowego
2 zoltka
Cukier, maslo, make posiekac na stolnicy dodac zoltka i cukier waniliowy.
Zagniesc ciasto
Foremki do babeczek wyklejac cienko ciastem i zapiec na jasnozloto (temp.
160°)
Skladniki kremu wymieszac ze soba (nie ubijac) Wlac do podpieczonych
babeczek ( jeszcze w foremkach) Wstawic na 10-15 min do pieca
Wyjac posypac cukrem trzcinowym i zapiec ponownie w bardzo goracym
piekarniku (200°) az cukier sie rozpusci.
Najlepiej zjesc zaraz po upieczeniu nie nadaja sie do przechowywania.
B.O.
|