Data: 2013-07-12 19:20:41
Temat: Re: Babka cytrynowa jak od Sowy
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2013-07-12 13:15, obywatel Feniks z popiołów uprzejmie donosi:
> W dniu 2013-07-10 09:40, Qrczak pisze:
>>
>> A może oni nasączają dodatkowo?
>> Cytrynowe ciasto Neli Rubinstein jest naprawdę fajnie cytrynowe (choć
>> ilość soku i skórki można zwiększyć) i nie jest suche.
>> Przepis daję z netu, bo jestem daleko od domu:
>> http://waniliowo.blogspot.com/2010/01/ulubione-ciast
o-cytrynowe.html
>
> Z tym nasączeniem cytrynowym lukrem to był strzał w dziesiątkę, właśnie
> o ten efekt chodzi. Nawet skórka od babki nabrała fajnego ciemniejszego
> koloru od tego, a aromat rzeczywiście rozchodzi się po całym domu. Muszę
> jeszcze dopracować konsystencję samego lukru. Nie może być zbyt gęsty,
> bo za dużo go pozostaje po wierzchu. IMO wystarczy go podgrzewać aż do
> rozpuszczenia się cukru w soku z cytryny.
> A, tłuszczu dałam pół na pół - masła z olejem.
>
> Dzięki Qro. I wszystkim, którzy chcieli pomóc też dziękuję.
> W ramach podziękowań po kawałku dla każdego:
>
> http://imageshack.us/f/19/5ydz.jpg/
Bardzo smakowicie wygląda. Poproszę kawalątek. Albo może bardziej ten
tego torcika z kolejnych fotek. Tak z połóweczkę.
Q
--
Ja tam nie jestem socjopatą. Umiem doskonale udawać, że lubię ludzi.
|