Data: 2001-12-19 19:19:57
Temat: Re: Barszcz w 24-godziny?
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> wrote:
> masz kuchenkę z opiekaczem? Chyba ci to bardziej ugotowane niż opieczone
> wyjdzie.
Jak najbardziej z opiekaczem i termoobiegiem. Ostatnio w nie zrobilem
schab pieczony -- rewlacja, golonke pieczona po bawarsku -- palce lizac,
>
> > wloszczyzne i grzyby -- wszystko oddzielnie. W dniu wigilii lacze trzy
> > wywary kierujac sie smakiem, podgrzewam. Kiedy juz jest smaczne i
> > prawie wrze, doprawiam kwasem buraczanym do smaku, sole i juz nie gotuje
> > wiecej, by nie stracili koloru.
>
> jak robisz kwas buraczany? Zostawiasz samopas, czy jakoś inaczej?
Zalewam pokrojone buraki woda i odstawiam na kilka dni.
--
Wladyslaw Los
|