Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Baryłki makaronowe - pycha Re: Baryłki makaronowe - pycha

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Baryłki makaronowe - pycha

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Quefear" <Q...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Baryłki makaronowe - pycha
Date: Sun, 20 May 2001 00:51:48 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 36
Message-ID: <9e6tku$nal$4@news.tpi.pl>
References: <9e100n$7s4$2@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pi241.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 990312926 23893 213.76.104.241 (19 May 2001 22:55:26 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 19 May 2001 22:55:26 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-I-Am-Sorry: For my broken newsreader.
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: Baryłki makaronowe - pycha
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:52130
Ukryj nagłówki


Użytkownik Kianit / Dominika C. <r...@w...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9e100n$7s4$...@n...tpi.pl...
> A może wy macie jakieś szybkościowe dania z "żelaznych porcji" ?
Podzielcie
> się.
> smacznie pozdrawiam,
> --
Ja robię omlecik:
na patelni podsmażam wedlinkę, albo dwie (najlepsza jest surowa szynka z
dobrze wysuszoną kiełbasą z czosnkiem i główką cebuli posypane majerankiem.
wywalam na tależyk.
w misce ubijam jajka z solą, białym pieprzem i słodką śmietanką ( może być
mleko), tak, aby było jak nabardziej jednolite i puszyste. Wylewam na
patelnię z rozgrzanym masłem (niewielka ilość) następnie lekko zbieram
ścięte części na środek, tak aby kolejne dotarły do patelni, kiedy się
zetnie (broń boże nie odwracać!! kładę na wierzch podsmażone składniki,
posypuje startym serem i natką z pietruszki całość powinna już wtedy
swobodnie "jeździć po patelni" czekam aż spód się zbrązowi i wykładam na
talerz składając na pół. ser nie mósi, a nawet nie powinien roztopić się
zupełnie podczas smażenia, zrobi to po złożeniu omleta.

Pozdry i smacznego

Quef

P.S. oryginalnie powinno się taki omlet złożyć na 3 części, ale nigdy mi się
to nie udało








 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"