Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!pwr.wroc.pl!panorama
.wcss.wroc.pl!ict.pwr.wroc.pl!news.iesy.de!troll.iesy.de!newsfeed.wirehub.nl!ne
ws-hub.cableinet.net!blueyonder!proxad.net!proxad.net!feeder2-1.proxad.net!news
1-2.free.fr!not-for-mail
From: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <aq6rd9$46l$1@news.tpi.pl>
Subject: Re: Bedzie bigos
Date: Mon, 4 Nov 2002 23:52:54 +0100
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Lines: 49
Message-ID: <3dc6f6a0$0$5108$626a54ce@news.free.fr>
Organization: Guest of ProXad - France
NNTP-Posting-Date: 04 Nov 2002 23:37:21 MET
NNTP-Posting-Host: 212.198.39.249
X-Trace: 1036449441 news1-2.free.fr 5108 212.198.39.249
X-Complaints-To: a...@p...net
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:133159
Ukryj nagłówki
"Agata Solon" <a...@p...onet.pl> a écrit dans le message de news:
aq6rd9$46l$...@n...tpi.pl...
>
coupé
> Teraz kapusta zapasteryzowana w sloikach czeka sobie. Surowka z jablkiem i
> cebula juz byla wczoraj do kotletow cielecych, taka proscizna a niebo w
> gebie.
coupé
> Stosuje zasade "pol na pol", dotyczy ona proporcji
> kapusty kiszonej i slodkiej, mies bialych i czerwonych, wina bialego i
> czerwonego, sliwek i grzybow suszonych.
coupé
> Szynka o mocnym, zdecydowanym zapachu wedzonki ma
> pierwszenstwo przed kielbasa. Zawsze dodaje na samym poczatku kosc ze
> schabu, na ktorej jest sporo resztek miesa. Gdy sie rozpada kosci usuwam a
> mieso wrzucam z powrotem.
> Dodaje tez kawalek wedzonego chudego boczku
coupé
> Zawiera on tez sporo cebuli i czosnku. W przedostatni dzien daje namoczone
grzyby a w ostatni sliwki suszone oraz
> aromatyczne ziola, zwlaszcza tymianek i oregano. Nie zawadzi tez odrobina
> pikanterii - tabasco albo chili. Inne skladniki to sok pomidorowy albo
> pomidory z puszki, chyba ze swieze sa jeszcze do rzeczy, lisc laurowy,
ziele
> angielskie, pieprz.
coupé
> No, w sumie chyba nic nowego. Jutro przystepuje do aktu
> tworczego.
>
A jablka ? Co z jablkami ?
Ewcia
ps. no i rodzynki, nie zapomnij o rodzynkach...
(jezeli mozliwe, moczonych w rumie:)
--
Niesz !
|