Data: 2002-11-11 13:41:04
Temat: Re: Befsztyk
Od: "Quefear" <q...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "waldemar z domu" <w...@t...de> napisał w
wiadomości news:aqjpg4$cjo$02$1@news.t-
> zależy, co ta twoja dieta zaleca. Befsztyk to smażony stek wołowy, jak
nazwa
> wskazuje.
Poędwica wołowa, tylko i wyłącznie polędwica. plastry grubości ok 1-15 cm.
Broń boże rozbijać jakkolwiek.
> Smażysz na gorącej blasze (lub patelni) po obu stronach tak, jak
> lubisz. Jak lubisz krwiste, to krócej, jak całkiem nieżywe, to dłużej.
pamiętać należy jedynie o tym aby solić pod sam koniec smażenia, bo inaczej
mięso twardnieje.
Oprócz soli nie powinno się go w zasadzie niczym doprawiać.
(Powinno też smażyć się go na maśle, ale wtedy nie wiem,czy warunki diety
będą zachowane)
pozdrówka
Quef.
|