Data: 2001-02-02 20:11:58
Temat: Re: Bezy
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bic bialka. DLUGO. Jak zesztywnieja, daodawz po 2 lyzki cukru na
bialko, doawac to powoli, caly czas bijac (zakladam, ze masz
reczna maszyne, a nie trzy rece). Bic dalej dlugo, az blyszczace
a po cukrze nie ma sladu.
Piekarnik nagrzac troche (ze 120- 150 stopni). Blache wylozyc
folia alu.
Lyzka wylozyc bezy na folie. Wsadzic do piekarnika i od razu go
zminejszyc do absolutnego minimum - one maja sie suszyc, a nie
piec!> Jak piekarnik oporny i np gasnie, to dac go na tyle, zeby
nie zdechl i uchylic nieco drzwi. Cale to suszenie trwa i ze 2
godziny!
Krysia
>
>Witam:-)
>
>Od pewnego czasu czytam ta grupe dyskusyjna i postanowilam sie w koncu
>odwazyc i odezwac:-)
>Wlasnie zrobilam bezy...tzn. w zalozeniu mialy byc to bezy, ale wyszly mi
>jakies placki, ktore nie chcialy odejsc od blachy;-). Zgroza:-). Plama na
>calej linii:-)
>Czy ktos ma sprawdzony przepis na bezy?
>
>
>
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
|