Data: 2007-05-22 11:27:24
Temat: Re: Biała zupa pomidorowa
Od: Michał Komorowski <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> nie obiło się :-( ale bardzo lubie zupę pomidorowa gotowana "bez wody" :-)
> pomidory kroje, wrzucam do garnka i podgrzewam, do czasu az pomidory
> nadają się do przecieraka (plastykowego). Po przetarciu jak to-to postoi
> to rzeczywiście "czerwone" osiadzie i na wierzchu zbiera się prawie
> przeźroczysty płyn (biały to on nie jest). Musze kiedyś spróbowac na tym
> płynie zupe ugotować. Jadłes tę zupę? Jakie składniki w niej były?
Ktoś kiedyś opowiadał mi o czymś takim. Zresztą w telewizji zdarzyło
mi
się zobaczyć sam proces wyciskania tego soku, który został potem użyty
do jakiegoś musu pomidorowego (białego!), ale nie pamiętam ani kto to
robił, ani jak się program nazywał, widziałem tylko fragment.
Naprawdę rozmaite rodzaje pomidorowej już jadłem (a najlepszą w Łodzi,
w Anatewce), natomiast ktoś mi mówił, że ta wersja przebija wszystkie.
I mówił też, że próbował jej właśnie w Hiszpanii.
--
Pozdr,
Michał K.
|