Data: 2000-11-27 00:27:07
Temat: Re: Bialko2 - Zelatyna
Od: "MarianatoR" <a...@n...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Gandalf <G...@v...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@n...vogel.pl...
> "MarianatoR" <a...@n...com.pl> wrote in message
> news:8vegnk$bnu$2@news.tpi.pl...
>
> > Użytkownik Gandalf <G...@v...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> > napisał:3...@n...vogel.pl...
>
> > > > czy to prawdza ze zelatyna ma 83% bialka czy sie ktos walna w tabeli
> > > > http://ikoiko.republika.pl/tabele.html
>
> > > AFAIK tak. Tylko przyswajalne w 16%. To z jajka jest przyswajalne
> > > w 98%.
>
> cholera ale 16% to chyba i ta nie zle + kawalek kurczaka itp.nie jest
> chyba zle???
>
> Bo ja wiem, czy niezle? Bialko z pierwszego lepszego zboza jest
> przyswajalne (zalezy od rodzaju) w 20-60%.
>
> IMHO, zelatyna to tylko taki wypelniacz.
>
> Pozdrawiam,
> Gandalf (AB)
>
> no taaaaaak ale głównie chodzi o to że to jest białko zwierzęce...(chyba;)
>
|