Data: 2001-09-25 21:20:17
Temat: Re: Bigos
Od: "Mrowka" <m...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja gotuje kapuche kiszona na kostce wolowej,dorzucam jedna kostke Knorra
wolowa lub z kuraka,jaka akurat mam.Potem wrzucam listek laurowy,pare
ziarenek pieprzu,ziela angielskiego.Nastepnie cebulke pokrojona w kosteczke.
Smaze na patelni miesko wolowe i wieprzowe pokrojone w kostke posypuje
majerankiem i jak sie podsmazy wrzucam do kapuchy.Nastepnie namoczone
wczesniej grzyby suszone i sliwki suszone kroje w plaserki i wrzucam do
gara.Do tego kielbaske pokrojona w kosteczke.Gotuje,gotuje,gotuje,dodaje
pieprz czarny mielony,cukier,sol,magge,i koncentrat pomidowowy i gotowe.
Pzodrawiam.Magda
kris napisał(a) w wiadomości: <9o8abc$5v6$1@Gambit.Gubernat.NET>...
>Bede robil bigos poraz pierwszy w zyciu
>Poprostu nigdy nie gotowalem tej strawy bo wydawalo mi sie ze to jest
zmudne
>i dlugo trwa
>ale chce sprubowac czy mi cos z tego wyjdzie
>Prosilbym o jakies przepisy na te potrawe i skladniki
>
>Pozdrowienia Kris
>
>
|