Data: 2002-01-02 00:42:38
Temat: Re: Bigos
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"stsal" <s...@p...onet.pl> a écrit dans le message news:
a0te9k$g82$...@n...onet.pl...
> Jestem ?wieżo upieczon? ;) mężatk? i dopiero rozpoczynam romans z
patelni?.
> :) Choć to już ciut za póĽno :( ale proszę Was o radę: jak doprawić bigos?
W
> mojej debiutanckiej wersji wyszedł bez wyrazu i ciut za kwa?ny i
> podejrzewam, że przedobrzyłam z kiszon? kapust?
>
>
> Anka
>
Czesc Aniu !!!
(wiem, ze nie jestes moja siostra, ale nie szkodzi -)))
1. Jezeli Twoj bigos jest za kwasny : wrzuc mu 1-2-3-4-... kostek cukru.. to
mu poprawi skwasniala mine...
2. Dopraw : a. sola ; b. pieprzem ; c. zabkiem czosnku...
jezeli bigos jeszcze "blady", to dorzuc wszystko co pod reka, a mianowicie :
majaranek, czerwone wino, suszone sliwki, pasztet drobiowy, paprykarz
szczecinski (polecam !), rodzynki, galke muszkatolowa, cynamon, imbir (lub
przyprawy do piernika, po prostu...), pieprz de Cayenne, kostke rosolowa...
Ewcia
(kora wlasnie skonczyla 3-ci tom "Harry Potter")
(ofiarowanego Lusiowi na Gwiazdke)
--
Niesz !
|