Data: 2015-02-25 15:00:45
Temat: Re: Bigos dla Iwanosa
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-25 o 12:24, jureq pisze:
> Dnia Sun, 22 Feb 2015 10:26:40 +0100, FEniks napisał(a):
>
>> Czy naprawdę tak trudno w
>> daniu, które kosztuje około 20zł, dać jako wsad zwykły camembert z Turka
>> po 3zł za sztukę?
> Camembert z Turka? Tu bym się zastanowił. Kiedy zdarzy mi się kupić
> camembert lub brie z Francji, to zawsze wiem jak będzie smakował. W
> wypadku polskich (obojętne jakiego producenta) brie od camemberta można
> odróżnić tylko po kształcie. Bo konsystencją i smakiem nie różnią się.
Wyciąłeś z kontekstu. Chodziło o ser do usmażenia - tutaj różnica
konsystencji jest mniej istotna.
A oczywiście z tym, że camembert i brie z Turka obecnie nie mają co
startować do francuskich oryginałów, zgadzam się w 100%. Wydaje mi się,
że kiedyś robili lepsze te sery.
Ewa
|