Data: 2002-02-26 19:14:29
Temat: Re: Bigos-profanacja
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
Zobacz komu dziekuja za pomoc w przygotowaniu czesci polskiej a wiele Ci sie
wyjasni (na koncu ksiazki sa podziekowania -porownaj zwlaszcza ilosc osob
wspolpracujacych przy kuchni polskiej a ilosc osob i firm wspolpracujacych
przy opracowaniu innych kuchni) - polska czesc to lipa, ale inne wydaja sie
Ok (wloska i hiszpanska np.)
Herbatka
----- Original Message -----
From: <d...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, February 26, 2002 12:50 PM
Subject: Bigos-profanacja
> Dostalam ogromne ksiazczydlo pt "CULINARIA", rzec o kuchniach Europy,
wydana
> przepieknie. Jest i o kuchni polskiej, a tam, a jakze, przepis na bigos.
> Przepis jak przepis, kazda gospodyni ma inny, ale tam jak wół stoi:
gotować 30
> minut !!!!!!!
> Zjeżyłam sie, sprawdzilam KTO takie bzdury wypisuje i - o, nie, żadnych
> nazwisk!, ale jest to jakaś pani o polsko brzmiacym imieniu i nazwisku, i
nawet
> nie piszą, że tłumaczone, znaczy - Polka pisała. Horrendum!
> Cała zbulwersowana Qd
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|