Data: 2001-01-13 08:25:08
Temat: Re: Bigosik
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
ostry <o...@e...com.pl> wrote:
> > Pisywalem wielokrotnie, napisze raz jeszcze - dodawanie przecieru
> > pomidorowego do "bigosu" (bo na miano prawdziwego bigosu to cos nie
> > zasluguje) to specjalnosc tanich knajp - w peerelu wiekszosc "barow
> > szybkiej obslugi' narod czyms takim karmilo.
>
> Coż, zapewne więc bigos, który robię nie jest prawdziwy bo dodaję pomidory
> w postaci gęstego soku ) a i tak gotuję kilka dni ( z między
> wystudzeniami ).
> Poza tym - czy prawdziwy bigos to tylko taki z dodatkiem wina ???
Nie.
>A jakie
> wino ma wtedy zadanie jeśli nie zmiękczenie surowizny ?
Dodanie aromatu i slodyczy. W dawnych przepisach, jezeli w przepisie
bylo wino, to tylko ciezkie u slodkie np. madera.
Wladyslaw
|