Data: 2007-04-23 11:20:33
Temat: Re: Biszkopt
Od: "R@blinka" <r...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Biszkopt - zawsze udany to ubita piana z białek cukru, dodanie żołtek i
> mąki - w takiej kolejności.
> Droga na skróty zawsze niesie ryzyko...
A co Ty wypisujesz? Jakie ryzyko? Jeszcze mi się nie
zdarzyło żeby biszkopt z ubitymi całymi jajkami się nie udał...
Chociaż próbowałam już robić biszkopty na różne sposoby i
fakt jest faktem - biszkopty z całymi jajkami wychodzą jakby
mniej pulchne... Ale jak nie mam czasu i nie chcę za dużo
naczyń brudzić to robię z całych jajek, bo zawsze się udaje,
przynajmniej ten z mojego przepisu.
Biszkopt:
4 jajka
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
Jajka zmiksować z cukrem do białości ok. 5 minut. Ostrożnie
dosypać mąkę i wymieszać łyżką. Wylać do formy. Piec w temp
180 stopni C około aż nabierze złotawego koloru i zacznie
odstawać od formy. Próbować patyczkiem.
Pozdrawiam
Rablinka
|