Data: 2004-03-12 18:06:35
Temat: Re: Biszkopt bez proszku do pieczenia? - Pilne
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Le ven 12/03/2004 ŕ 19:01, Mamqa a écrit :
> Mam przepis z grupy (pani Magdaleny B.) na biszkopt:
>
> 5 szt bialek
> 5 szt zoltek
> 2/3 szklanki cukru (165 gr)
> 1 szklanka maki (200 gr)
>
> Czy taki biszkopt ma szanse wyrosnac? Pierwszy raz bede piec podstawe
> pod tort, moja mama twierdzi ze bez proszku do pieczenia lub jakiegos
> jego zamiennika nie ma szans wyrosnac... Robie w duzej formie wiec bede
> piec podwojnie (tort bedzie prostokatny nie okragly wiec forma jest
> doscyc duza)...
>
> Prosze o szybka pomoc bo chcialam sie dzis za to zabrac...
Jak nie, jak tak. Wyrosnie. Przetestowane.
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|