Data: 2004-03-12 18:12:33
Temat: Re: Biszkopt bez proszku do pieczenia? - Pilne
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le vendredi 12 mars 2004 ŕ 19:01:44, Mamqa a écrit :
> Mam przepis z grupy (pani Magdaleny B.) na biszkopt:
> 5 szt bialek
> 5 szt zoltek
> 2/3 szklanki cukru (165 gr)
> 1 szklanka maki (200 gr)
> Czy taki biszkopt ma szanse wyrosnac?
A czy doczytalas sie ze zoltka i bialka trzeba do biszkoptu _ubic_ ? :-)
> Pierwszy raz bede piec podstawe
> pod tort, moja mama twierdzi ze bez proszku do pieczenia lub jakiegos
> jego zamiennika nie ma szans wyrosnac... Robie w duzej formie wiec bede
> piec podwojnie (tort bedzie prostokatny nie okragly wiec forma jest
> doscyc duza)...
> Prosze o szybka pomoc bo chcialam sie dzis za to zabrac...
Zawsze robie biszkopt ze skladnikow ktore podajesz (to klasyczny
sklad), bez proszku.
Ewcia
--
Niesz !
|