Data: 2005-03-14 20:28:40
Temat: Re: Blaty do mazurków
Od: tucherka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
batory napisał(a):
> Użytkownik "tucherka" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:d14lf1$45m$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>>>1. Polewa : 250 ml śmietanki (nie tłustej, bo się na polewie porobią
>
> oka),
>
>>>1/3 szklanki cukru, 2 czubate łyżki dobrego ciemnego kakao, 1 czubata
>
> łyżka
>
>>>masła. Wszystko to go garnuszka i gotować na wolnym ogniu aż zacznie
>>>gęstnieć. Polać polewą mazurki, wyrównać, póki ciepła (jak wystygnie to
>
> się
>
>>>w nią nie bardzo daje te migdały wetknąć) przybrać migdałami, orzechami,
>>>skórką pomarańczową.
>>>2. Polewa : kajmak - każdy wie jak
>>>
>>>
>>
>>
>>tzn. ze ...sa dwie polewy ???
>>a jak przekladasz mazurek?? tzn jakie masy robisz i czy moglabys podac
>>przepis ???
>>dzieki :)
>>
>>tuch :)
>
> Są dwie polewy do wyboru, albo jedna albo druga. A przepis, no przecież
> podałam.
> Pozdr. - Agnieszka
>
>
aha bo myslalam ze to sa takie pseudo mazurki z przekladanym
masami....czy cus...musze wyprobowac ten przepis...zrobie jutro :) :)
|