Data: 2005-03-14 19:34:46
Temat: Re: Blaty do mazurków
Od: "batory" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "tucherka" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d14lf1$45m$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> >
> > 1. Polewa : 250 ml śmietanki (nie tłustej, bo się na polewie porobią
oka),
> > 1/3 szklanki cukru, 2 czubate łyżki dobrego ciemnego kakao, 1 czubata
łyżka
> > masła. Wszystko to go garnuszka i gotować na wolnym ogniu aż zacznie
> > gęstnieć. Polać polewą mazurki, wyrównać, póki ciepła (jak wystygnie to
się
> > w nią nie bardzo daje te migdały wetknąć) przybrać migdałami, orzechami,
> > skórką pomarańczową.
> > 2. Polewa : kajmak - każdy wie jak
> >
> >
>
>
> tzn. ze ...sa dwie polewy ???
> a jak przekladasz mazurek?? tzn jakie masy robisz i czy moglabys podac
> przepis ???
> dzieki :)
>
> tuch :)
Są dwie polewy do wyboru, albo jedna albo druga. A przepis, no przecież
podałam.
Pozdr. - Agnieszka
|