Data: 2005-03-14 18:29:43
Temat: Re: Blaty do mazurków
Od: tucherka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> 1. Polewa : 250 ml śmietanki (nie tłustej, bo się na polewie porobią oka),
> 1/3 szklanki cukru, 2 czubate łyżki dobrego ciemnego kakao, 1 czubata łyżka
> masła. Wszystko to go garnuszka i gotować na wolnym ogniu aż zacznie
> gęstnieć. Polać polewą mazurki, wyrównać, póki ciepła (jak wystygnie to się
> w nią nie bardzo daje te migdały wetknąć) przybrać migdałami, orzechami,
> skórką pomarańczową.
> 2. Polewa : kajmak - każdy wie jak
>
>
tzn. ze ...sa dwie polewy ???
a jak przekladasz mazurek?? tzn jakie masy robisz i czy moglabys podac
przepis ???
dzieki :)
tuch :)
|