Data: 2014-11-27 22:27:08
Temat: Re: Blog o dietach i odchudzaniu
Od: Trybun <i...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-11-26 o 21:48, masti pisze:
>
>> Nic nie modyfikuje, takie krzyżówki jak robią sadownicy czy ogrodnicy to
>> nic złego bo w naturze te rośliny także się krzyżują samoistnie.
>> Natomiast modyfikacje laboratoryjne które obecnie się robi w naturze
>> wymagają wieków ewolucji, wszystko, czły ekosystem musi także
>> wyewoluować w tym kierunku bo wszyscy możemy na tym źle wyjść. Najlepszy
>> przykład - pszczoły w USA. Giną masowo.. decydenci rżną głupa, że niby
>> przyczyna nie jest znana. A tu żadnych tajemnic - pszczoła też
>> potrzebuje wieków aby wyewoluować do poziomu świństwa które z
>> laboratoriów trafia na pola.
> tak, tak. Robi się dokładnie to samo tylko szybciej. Mylisz z produktami
> patentowanymi. I to jest problem GMO
I właśnie o to chodzi - co nagle to po diable.. Taka soja w naturze
będzie się uodporniała na grzyby czy bakterie przez tysiące lat, w
trakcie jej ewolucji będzie ewoluowało również jej otoczenie i
konsumenci, a tu gwałt, na samej soi i konsumentach, nie wiadomo jak
obiekty zareagują na te szybkie zmiany.
>
>>>> Jak na razie jest naturalny, ale wcześniej czy później stworzymy sobie
>>>> sztucznych braci i siostry.
>>> sztucznych białkowych czy roboty? bo to zupełnie inna bajka
>>>
>>>
>> Białkowych, robot w niczym nam nie może zagrozić.
> czyli niesztucznych
>
Jak coś powstaje w laboratorium to jest to sztuczne.
|