Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Boczek po niemiecku

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Boczek po niemiecku

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-04-27 05:05:05

Temat: Re: Boczek po niemiecku
Od: "Zdzisław" <z...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Zdzisław" <z...@w...pl> napisał w wiadomości news:...
> Boczek ok. 2 kg, myjemy go.
> Następnie należy odkroić skórę.Boczek otaczamy przyprawami, solimy. Do
> naczynia żaroodpornego wsypujemy sól, aby było jej na całej powierzchni
dna
> naczynia ok. 2 cm.Wkładamy do nagrzanego piekarnika o temp.ok 200 C.
> Pieczemy boczek ok.40 minu. Po wyjęciu z piekarnika boczek należy
wystudzić,
> zeskrobać z boczku przylegające resztki soli. Sól znajdująca się na dnie
> naczynia, w który był pieczony boczek, należy wyrzucić, gdyż zawiera
tłuszcz
> wytopiony z boczku.
> Nie bój się,że zepsujesz mięso, że będzie bardzo słony. To nieprawda.
> Przepis sprawdzony. Smacznego.
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kim jestesmy poza kuchnia
Przypalona kapusta
ciasto na pizze
śledż pod szubą vel pod pierzynką
Spotkanie w Toruniu!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »