« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-27 05:05:05
Temat: Re: Boczek po niemiecku
Użytkownik "Zdzisław" <z...@w...pl> napisał w wiadomości news:...
> Boczek ok. 2 kg, myjemy go.
> Następnie należy odkroić skórę.Boczek otaczamy przyprawami, solimy. Do
> naczynia żaroodpornego wsypujemy sól, aby było jej na całej powierzchni
dna
> naczynia ok. 2 cm.Wkładamy do nagrzanego piekarnika o temp.ok 200 C.
> Pieczemy boczek ok.40 minu. Po wyjęciu z piekarnika boczek należy
wystudzić,
> zeskrobać z boczku przylegające resztki soli. Sól znajdująca się na dnie
> naczynia, w który był pieczony boczek, należy wyrzucić, gdyż zawiera
tłuszcz
> wytopiony z boczku.
> Nie bój się,że zepsujesz mięso, że będzie bardzo słony. To nieprawda.
> Przepis sprawdzony. Smacznego.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |