« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-26 16:02:47
Temat: śledż pod szubą vel pod pierzynkąWitam wszystkich serdecznie!
Z pewnością Klaudia szukała tego przepisu, który nawet z wrogów śledzia
potrafi zrobić jego fanów. Oto on:
- Śledzie matjasy (trochę wymoczone i potrzymane w oleju) kroimy w małe
kawałki i układamy na dnie szklanej (najlepiej przezroczystej ze względu
na efekt wizualny)salaterce.
- Teraz warstwa drobno pokrojonej cebulki
- Czas na jabłuszko starte na tarce o dużych otworach
- Na to gotowany burak w postaci takiej jak jabłko
- Majonezik nie mieszany z wodą, ale np. jogurtowy
- Przykrywamy to warstwą jajka ugotowanego na twardo i rozdrobnionego
- Posypujemy natką pietruszki
- Nakładamy sobie szybciutko odpowiednią porcję na talerz zanim inni
zorientują się, jakie to pyszne i jesteśmy w siódmym niebie.
Smacznego!
Irena
--
Krzysztof Tryc
Warszawa
l...@a...net
http://www.astercity.net/~lumen
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-27 05:53:11
Temat: Odp: śledż pod szubą vel pod pierzynką
> - Nakładamy sobie szybciutko odpowiednią porcję na talerz zanim inni
> zorientują się, jakie to pyszne i jesteśmy w siódmym niebie.
> Smacznego!
> Irena
tak, to ten przepis
już sie ciesze na dzisiejsze urodzinki teściowej ;-) mniam....
dzięki
pa
Klaudia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-29 08:59:27
Temat: Re: śledż pod szubą vel pod pierzynką>
> > - Nakładamy sobie szybciutko odpowiednią porcję na talerz zanim inni
> > zorientują się, jakie to pyszne i jesteśmy w siódmym niebie.
> > Smacznego!
> > Irena
>
>
Znam ten przepis trochę w innej formie:
buraczki przekładane sa na przemian ścieranymi na tarce ziemniakami w
mundurkach - w sumie 2 warstwy buraczków i 2 warstwy ziemniaczków
Smacznego
WojtekG
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |