Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!t
dsnet-transit!newspeer.tds.net!sn-xit-03!sn-xit-08!sn-post-02!sn-post-01!supern
ews.com!corp.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Brak mi pomysłu...
Date: Wed, 01 Dec 2004 12:32:41 -0800
Organization: BassettStudio.com
Message-ID: <4...@o...com>
Reply-To: m...@o...com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
References: <col971$m6e$1@inews.gazeta.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; x-mac-type="54455854";
x-mac-creator="4D4F5353"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 36
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:223594
Ukryj nagłówki
Atunia wrote:
> ..kolejny raz wyjęłam z zamrażarki mięsną paczkę ratunkową. Czyli trzy
> kotlety schabowe bez kości. Pewnie przerobię je jutro na kotlety w panierce,
> ale może macie jakieś bardziej fantazyjne (ale niezbyt skomplikowane w
> wykonaniu :)) pomysły na przerobienie tego surowca? Liczę na Grupę! :)
>
> Atunia padnięta
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
=Kotlety schabowe bez panierki, podsmazone i duszone z jablkami, albo z
rodzynkami, albo z winogronami - koniecznie dodac majeranek i pieprz.
=Cienko pokrojone paski, panierowane w mace, soli, papryce i pieprzu, usmazone
na zloto, duszone w malej ilosci rosolu z grzybami.
=Obsmazone rozbite (nie panierowane) kotlety, ulozone na warstwie kiszonej
kapusty z kminkiem, przykryte i zapieczone az kruche, okolo poltorej godziny.
Trzeba podlewac, zeby sie kapusta nie przypalila.
=Cienko rozbite kotlety, wysmarowane na jednej stronie musztarda i majerankiem,
nastepnie warstwa rodzynek, kotlety zrolowac jak zrazy, zwinac nitka, lub nie,
panierowac i gdy usmazone, podlac woda i dusic 30 minut.
=Cienko rozbite kotlety, wysmarowane na jednej stronie musztarda i majerankiem,
nastepnie warstwa nadzienia zrobionego z usmazonych grzybow, cebuli i jajka,
kotlety zrolowac jak zrazy, zwinac nitka, lub nie, panierowac i smazyc na
zloto.
To tyle tak z glowy.
Magdalena Bassett
|