Data: 2001-09-06 20:56:51
Temat: Re: Brokul
Od: "Zowisia" <z...@n...spam.poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"SEbek" <s...@w...pl> napisał(a):
> Postanowilem sprobowac brokula. Ale nie wiem jak go sie gotuje. Moze mnie
> ktos poratowac jakims przepisem.
----
sie go myje, dzieli/nie dzieli
wrzuca do osolonego i lekko poslodzonego wrzatku
LODYGAMI W DOL !!!!
i gotuje sie on tam (kwiat sie gotuje szybciej, wiec
wystarczy jak jest na gorze) kilka minut moze ok. 12 ....
ostrym nozem sie sprawdza czy juz (ma wchodzic
ten noz z lekkim oporem)
lodyga ugotowanego b. powinna byc calkiem przezroczysta
ale twardawa;
a do tego buleczka tarta podpieczona na sucho
na patelni i potem do niej maslo,
albo w ogole elegancja: sos beszamelowy
(ksiazka kucharska albo archiwum grupy).
:))
--
Zowisia < mail to: z...@n...spam.poczta.onet.pl >
|