Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Dominika" <b...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Brukselka i co jeszcze?
Date: Fri, 31 Mar 2006 11:31:49 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 28
Message-ID: <e0isu0$23c$1@news.onet.pl>
References: <e0hd0j$kv3$1@opal.futuro.pl>
NNTP-Posting-Host: aj98.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1143797504 2156 80.53.167.98 (31 Mar 2006 09:31:44 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 31 Mar 2006 09:31:44 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-Sender: b2AMUSi8sNLG0rUX0e+kEJg8BBcNFhbD
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:264504
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Killer" <b...@s...pl> napisał w wiadomości
news:e0hd0j$kv3$1@opal.futuro.pl...
> Witam
> Dostało mi sie trochę brukselki i jutro chciałbym jakis obiadek stworzyć.
> Może dodałbym jeszcze piersi z kurczaka, ale tu mi sie pomysł kończy,
> zresztą codziennie nie wiem co gotować ale jakos sobie radzę ( często z
> pomocą tej grupy ). Dodam, że obiadek jest dla 2 osób dorosłych i trojga
> dzieci więc nie wszystko przejdzie:). Proszę o sugestie, lubie
> eksperymentować więc każda rada będzie rozpatrzona...
> Dziś sugerując sie wątkiem "mieso mielone z sosem smietanowym" odbiegłem
> odrobinę od tematu i zrobiłem coś takiego:
> Makaron Spagetti + podsmażone cieńkie kawałki boczku wędzonego + sos
> śmietanowo-rosołkowo-czosnokowo-serowy na gorąco polany na wszystko oraz
> groszek zielony, ser starty i zielona pietruszka dla ozdoby. Wszystkim
> smakowało i to mnie chyba "pobudza" do dalszego kombinowania:)
>
> Pozdrawiam
> Jacek Szczecin
Ja gotuję brukselkę tak samo jak kalafiory czy brokuły, w wodzie, do której
wsypuję łyżeczkę cukru i łyżeczkę soli, następnie po odcedzeniu polewam
masłem ze zrumienioną tartą bułką. Zresztą tak samo przyrządzam pory.
Smacznego. D.
>
>
|