Data: 2006-03-31 09:31:49
Temat: Re: Brukselka i co jeszcze?
Od: "Dominika" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Killer" <b...@s...pl> napisał w wiadomości
news:e0hd0j$kv3$1@opal.futuro.pl...
> Witam
> Dostało mi sie trochę brukselki i jutro chciałbym jakis obiadek stworzyć.
> Może dodałbym jeszcze piersi z kurczaka, ale tu mi sie pomysł kończy,
> zresztą codziennie nie wiem co gotować ale jakos sobie radzę ( często z
> pomocą tej grupy ). Dodam, że obiadek jest dla 2 osób dorosłych i trojga
> dzieci więc nie wszystko przejdzie:). Proszę o sugestie, lubie
> eksperymentować więc każda rada będzie rozpatrzona...
> Dziś sugerując sie wątkiem "mieso mielone z sosem smietanowym" odbiegłem
> odrobinę od tematu i zrobiłem coś takiego:
> Makaron Spagetti + podsmażone cieńkie kawałki boczku wędzonego + sos
> śmietanowo-rosołkowo-czosnokowo-serowy na gorąco polany na wszystko oraz
> groszek zielony, ser starty i zielona pietruszka dla ozdoby. Wszystkim
> smakowało i to mnie chyba "pobudza" do dalszego kombinowania:)
>
> Pozdrawiam
> Jacek Szczecin
Ja gotuję brukselkę tak samo jak kalafiory czy brokuły, w wodzie, do której
wsypuję łyżeczkę cukru i łyżeczkę soli, następnie po odcedzeniu polewam
masłem ze zrumienioną tartą bułką. Zresztą tak samo przyrządzam pory.
Smacznego. D.
>
>
|