Data: 2006-06-20 06:13:26
Temat: Re: Brytyjczycy są kiepskimi kucharzami
Od: Waldemar <w...@i...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dariusz K. Ladziak schrieb:
>> "...Brytyjczycy są kiepskimi kucharzami i nie przestrzegają podstawowych
>> zasad higieny w kuchni.
>> Prawie połowa spośród 1000 ankietowanych Brytyjczyków nie wie, jak
>> prawidłowo gotować mięso i często obrabia je na tej samej desce, co warzywa,
>> ryzykując poważne zatrucie pokarmowe..."
>
> A to mieso ma byc na tatara czy na kotlet schabowy? Bo jak tatara
> trzeba robic na czystej, dobrze wyparzonej desce 9bo dalej na surowo
> sie to je) tak schabowego idzie na dobrze wytartej podlodze rozklepac
> - p[ozniejsza obrobka termiczna wszelakie mikroby ubije...
jak robisz tatara by go zaraz zjeść (30 minut do godziny), to wyparzanie
deski też możesz sobie darować. Tylko ze względów organoleptycznych
deska powinna być czysta.
Waldek
|