Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Brzoskwiniowiec ze swiżych brzoskwiń(P)
Date: Fri, 8 Aug 2003 08:58:24 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <bgvhan$k5n$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <000301c35ce5$9c0befc0$4d1119d5@olrt>
NNTP-Posting-Host: ph131.torun.sdi.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1060325528 20663 217.97.59.131 (8 Aug 2003 06:52:08
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 8 Aug 2003 06:52:08 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:169218
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Joanna Michalska" <j...@w...pl> napisał w wiadomości
news:000301c35ce5$9c0befc0$4d1119d5@olrt...
> Witam bardzo wakacyjnie. Jakiś czas temu podawałam przepis na
> brzoskwiniowiec. Cieszył się ,hmmm niezłym "wzięciem"(oczywiscie się nie
> chwalę tylko fakty podaję) a do czego zmierzam w skład ciasta wchodzą
> brzoskwinie z puszki a ja dodałam ostatnio świeże obrane ze skóry i
> pachnące latem. Słuchajcie ciasto wyszło jeszcze smaczniejsze i przepojone
> zapachem brzoskwiń . Nie dodawałam więcej cukru mimo że brzoskwinie nie
były
> tak słodkie ale ciacho wytrzymało jeden wieczór. Rewelacja polecam do
> spróbowania póki są brzoskwinie na straganach.
Joasiu, milo Cie widziec po dlugim czasie :).
Jak uda mi sie znalezc dobre brzoskwinie, to sie skusze, bo przepadam za
Twoim brzoskwiniowcem.
Mam zamiar dzis piec sernik z brzoskwiniami Joli L-L i po Twoim poscie moze
zdecyduje sie na swieze brzoskwinie do tegoz...
Wczoraj pieklam tarte ze sliwkami, w sumie calkiem niezla byla, tylko sliwki
w niej takie sobie... Kwasne i gorzkawe. Nie chcialabym w podobny sposob
zepsuc sernika.
--
Pozdrawiam,
Ania
Jak mozna krotko opisac, co to jest pyszny smak dobrych potraw? To kaloria!
/Garfield/
|