Data: 2003-08-08 06:58:24
Temat: Re: Brzoskwiniowiec ze swiżych brzoskwiń(P)
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Joanna Michalska" <j...@w...pl> napisał w wiadomości
news:000301c35ce5$9c0befc0$4d1119d5@olrt...
> Witam bardzo wakacyjnie. Jakiś czas temu podawałam przepis na
> brzoskwiniowiec. Cieszył się ,hmmm niezłym "wzięciem"(oczywiscie się nie
> chwalę tylko fakty podaję) a do czego zmierzam w skład ciasta wchodzą
> brzoskwinie z puszki a ja dodałam ostatnio świeże obrane ze skóry i
> pachnące latem. Słuchajcie ciasto wyszło jeszcze smaczniejsze i przepojone
> zapachem brzoskwiń . Nie dodawałam więcej cukru mimo że brzoskwinie nie
były
> tak słodkie ale ciacho wytrzymało jeden wieczór. Rewelacja polecam do
> spróbowania póki są brzoskwinie na straganach.
Joasiu, milo Cie widziec po dlugim czasie :).
Jak uda mi sie znalezc dobre brzoskwinie, to sie skusze, bo przepadam za
Twoim brzoskwiniowcem.
Mam zamiar dzis piec sernik z brzoskwiniami Joli L-L i po Twoim poscie moze
zdecyduje sie na swieze brzoskwinie do tegoz...
Wczoraj pieklam tarte ze sliwkami, w sumie calkiem niezla byla, tylko sliwki
w niej takie sobie... Kwasne i gorzkawe. Nie chcialabym w podobny sposob
zepsuc sernika.
--
Pozdrawiam,
Ania
Jak mozna krotko opisac, co to jest pyszny smak dobrych potraw? To kaloria!
/Garfield/
|