Data: 2007-10-18 21:34:04
Temat: Re: Buraczki na zimno
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le jeudi 18 octobre 2007 ŕ 23:30:24, dans
<1...@k...googlegroups.c
om> vous écriviez :
> Witam.
> Poratujecie przepisem? Bo zamarzyły mi się jakieś inne niż te, co
> zwykle robię. A robię tak:
> 4 duże buraki
> łyżka octu z czerwonego wina
> pół łyżki octu balsamicznego
> czubata łyżka drobnego cukru
> łyżeczka soli
> szczypta pieprzu
> Ugotowane buraki po prostu ścieram na grubej tarce, studzę i
> doprawiam. Podaję wyłącznie prosto z lodówki.
To zrob po prostu buraczki z winegretem, pokrojone na plasterki. Jest
to co prawda koszmar francuskich dzieci (bo typowe danie stolowkowe),
ale tak naprawde wszystko zalezy od winegretu.
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
|