Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: Cezary Gmyz <c...@z...media.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Było spotkanie... w Warszawie...
Date: Mon, 17 Sep 2001 10:44:43 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 23
Sender: g...@p...onet.pl@zycie.waw.pdi.net
Message-ID: <B7CB849B.333%cezary.gmyz@zycie.media.pl>
References: <9o0lvu$9uf$1@news.onet.pl>
<N...@r...com.pl>
<9o4b31$m5r$1@news.onet.pl> <B7CB8081.321%cezary.gmyz@zycie.media.pl>
<9o4ceb$nvs$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: zycie.waw.pdi.net
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="US-ASCII"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news.onet.pl 1000716294 25482 213.146.32.135 (17 Sep 2001 08:44:54 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Sep 2001 08:44:54 GMT
User-Agent: Microsoft-Outlook-Express-Macintosh-Edition/5.02.2022
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:68945
Ukryj nagłówki
> ja
>> osobiscie bardziej szanuje pierogi odsmazane ale to juz kwestia gustu i
>> gdybym sie tego czepial moglbym smalo zostac uznany za zrzede, ktorym nie
>> powiem czasem bywam ;-)
>
> Tez lubie odsmazane pierogi, ale pierogi to jak sie je w domku narobi to
> pierw sie je tak swiezo ugotowane, a potem jak sie znowu ma ochote to sie
> odsmaza.... A co stosunku farszu do ciasta w tamtejszych pierogach to byl on
> dobry - zdecydowanie na korzysc farszu - ciasto bylo cieniusienkie...
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
>
Ja zazwyczaj lubie ciasto takiej grubosci, ze mozna nie rozwalajac pieroga
stwierdzic czy w srodku jest mieso, kpusta z grzybami czy ruskie. Takie
robia, a przynajiej robili w znakomtym sklepie nieopodal Politechniki
Warszawskiej pod jakze znaczaca nazwa "Leniwa Gospodyni" Goraco polecam
jesli macie gosci, ktorzy chca poprobowac kuchni polskiej a wam sie nie chce
robic. Zupelnie udanie nasladuja tam kuchnie domowa. O jaosci tych dan
najlepiej swiadczy frekwencja. Rzadko juz zdarzaja sie w Polsce kolejki
Czarek
|