Data: 2007-06-26 18:01:41
Temat: Re: CHLEB NA ZAKWASIE!
Od: "MP" <m...@...tkb.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wlodzimierz Macewicz" <w...@i...pw.edu.pl> napisał w
wiadomości news:f5ofrl$cdr$1@julia.coi.pw.edu.pl...
>
>
> w zaleznosci jak aktywny jest zakwas
>
> ja daje ciasta od 1/2 do 2/3 foremki
>
> ostatnio to mi zaczal rosnac dopiero po 2 godzinach, a po nastepnej
> poltorej mi sie
> znudzilo i wsadzilem do pieca.
>
> a propos zakwasu, mialem poprzednio jakas lewa partie maki,
> bo regularnie po 4 dniach chodowania zakwasu dostawal plesni.
To raczej kwestia wody, Ja uzywam wody mineralnej (nieprzegotowanej i
niegazowanej oczywiście).
MP
|