Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: CHWALE---ciasto rabarbarowe Netusi
Date: Wed, 21 May 2003 18:53:33 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 35
Message-ID: <bagajv$arg$6@nemesis.news.tpi.pl>
References: <bagadi$bu6$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pc156.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1053535680 11120 80.50.34.156 (21 May 2003 16:48:00 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 21 May 2003 16:48:00 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.3) Gecko/20030312
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <bagadi$bu6$1@atlantis.news.tpi.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:157109
Ukryj nagłówki
Użytkownik Gosia_KIKI napisał:
> Witam :)
>
> Takiego mi smaka dziewczyny narobilyscie na ciasto z rabarbarem, ze
> postanowilam przy najblizszej okazji zrobic. A ze akurat sasiadka dzisiaj
> przyniosla mi troche rabarbaru (ona go tez dostala, tylko ze nie wiedziala
> co z nim zrobic i postanowila sie go pozbyc), nie czekalam na sobote tylko
> od razu wzielam sie do pracy. W tej chwili ciasto juz troszeczke wystyglo,
> domownicy z kapiaca slinka przy stole zgromadzeni. Faktycznie, caisto
> szybkie, latwe i tanie. Smakuje wysmienicie, tylk mam jedno malutkie
> zastrzezenie. Nieposlodzony rabarbar jest jednak troszke kwasny. Posypalam
> ciasto cukrem pudrem, ale jednak nie dalo to wiele. A moze nastepnym razem
> zasypac rabarbar cukrem? Jak myslicie?
> A ciasto i tak wykorzystam jako baze pod inne owoce sezonowe.
> Pozdrawiam goraco,
>
> --
> *** Gosia_KIKI ***
>
>
>
A nie mowilam ze dobre ;PPPPPP
Hehehe, u mnie juz pol blachy zniknelo, rabarbarzymy sie
dzis ciastem i kompotem :-)
A co do kwasnosci, mnie b. smakuje, ciasto nie jest takie
mdle tylko fajne takie kwaskowate. Tyle ze ja w sum9ie malo
dalam tego rabarbaru bo balam sie zakalca ;)
I IMO ciasto letnie jest najlepsze, maz grzeje je sobie w
mikrofalowce ;)
--
Pozdrawiam <- walkie! ->
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony...
|