Data: 2003-05-22 20:48:08
Temat: Re: CHWALE---ciasto rabarbarowe Netusi
Od: "Busia" <b...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja wpakowałam rabarbar surowy, pokrojony w kawałki i wyszło kwaskowato
pyszne , nie było ciapowate.Cukier puder na cieście, świetnie się
kontrastuje z rabarbarem.
Od wczoraj upiekłam już dwie blachy i nie ma nawet kawałka ;-)
Przeglądałam inne przepisy na ciasta z rabarbarem, w niektórych trzeba
zasypywać rabarbar cukrem, odsączyć i dopiero na ciasto.Ale w tym chyba nie
ma takiej konieczności.
Bogusia
myjąca blaszkę po cieście z rabarbarem ;-)
> proponuje lekko zesmazyc rabarbar z cukrem przed pieczeniem, a potem
> ostudzic... nalezy tylko pilnowac, zeby nie rozgotowac, aha i nie podlewac
> woda w czasie smazenia
>
> Elsa
>
>
|