Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia CUKATA (CYKATA) - KANDYZOWANE OWOCE LUB NAMIASTKI Re: CUKATA (CYKATA) - KANDYZOWANE OWOCE LUB NAMIASTKI

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: CUKATA (CYKATA) - KANDYZOWANE OWOCE LUB NAMIASTKI

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.
pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: CUKATA (CYKATA) - KANDYZOWANE OWOCE LUB NAMIASTKI
Date: Wed, 6 Sep 2006 17:03:26 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <edmo57$35u$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <edltnb$een$1@atlantis.news.tpi.pl> <edmn9u$1fs$1@news.task.gda.pl>
NNTP-Posting-Host: abcs94.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1157555178 3262 83.6.234.94 (6 Sep 2006 15:06:18 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 6 Sep 2006 15:06:18 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2962
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Antivirus: avast! (VPS 0636-0, 2006-09-06), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:277343
Ukryj nagłówki


"mlk" <m...@o...pl> wrote in message
news:edmn9u$1fs$1@news.task.gda.pl...
>
>
>> Zamiast wyrzucać !!!!
>>
>> Skórki z arbuzów - 90dag
>> Cukier - 650dag
>> Miód - 25 dag
>> Esencja owocowa - 4g
>> Barwniki spożywcze - 1g (różne kolory)
>> Sól - 1kg.
>>
>> Po wyjedzeniu środka obieramy kawałki arbuza z zewnętrznej (zielonej)
>> części skórki. Po obraniu układamy warstwę skórek w naczyniu i posypujemy
>> solą, i tak do wypełnienia, resztę soli wysypujemy na wierzch skórek. W
>> solance skórki macerują się przez 3-4 dni. Następnie wylewamy roztwór i
>> płuczemy z niego skórki zimną wodą, zalewamy wodę i zmieniając ją cztery
>> razy dziennie moczymy przez 2-3 doby.
>> Myjemy wymoczone skórki, zalewamy czystą woda i gotujemy przez 1,5 do
>> 2 godzin sprawdzając zapałką (patyczkiem) miękkość. W gotowych zapałka
>> przechodzi na drugą strone swobodnie. Przekładamy je do naczynia z
>> barwnikami i dodajemy 1/3 cukru. Zagotowujemy i powtarzmy tę czynność
>> przez 4-5 dni, dosypując po odrobinie cukru. Ostatniego dnia dodajemy
>> miód...
>
> a na co to dobre?

Do zdobienia ciast - gdy ktoś lubi to robić...


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?