From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Caesar salad
Date: Wed, 05 Jun 2002 08:46:32 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <c...@4...com>
References: <adka0h$59n$1@news.lublin.pl>
<NpiL8.632$fO5.21315805@newssvr15.news.prodigy.com>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 39
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news-
spur1.maxwell.syr.edu!news.maxwell.syr.edu!news-out.nuthinbutnews.com!propagato
r-sterling!news-in.nuthinbutnews.com!corp-goliath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:111084
Ukryj nagłówki
On Wed, 05 Jun 2002 06:42:53 GMT, "katarzyna sornat"
<k...@p...net> wrote:
>
> Lilla wrote in message ...
>>Podobno jest to klasyczna amerykanska salatka, w sklad ktorej wchodzi
>>opiekany chleb, ser parmezan i jakis rodzaj salaty... calosc polana
>dressingiem.Caesar Salad<
>
>to jest zwykla salata (w oryginale, taka, ktora sie w Stanach nazywa Romain)
>z sosoe zrobionym z anchois, musztardy w proszku, sosu Worcestershire,soku z
>cytrunu, oliwy, parmezanu i ew.czosnku. Sa rozne wariacje, ale czesto do
>salat w ogole dodaje sie tutaj tzw. croutons, czyli malutkie kosteczki
>grzanki, doprawionej roznymi ziolami i przyprawami, jak sie je robi nie
>wiem, bo rzadko uzywam, a jesli juz to gotowe.
>katarzyna
>
>
>
robi sie bardzo latwo - lekko podstarzala bulke dluga (wtedy sie
kroi w kromki a nie dziurawe cosie) kroic na kromeczki, kromeczki
w kostke i alobo na patelnie (olej+maslo+czosnek czy ziola), ale
trzeba podrzucac i przewracac, albo na blache niech sie
zarumienia i schrupia pare miojnut w piekarniku i gorace
wymieszac w jakims naczyniu z odorbina olejowej mixtury
Krysia
P.S. ja takie grzaneczki z chalki (bez tych oleistych dodatkow)
daje do zupy jablkowej, po porstu kostka z chalki prazona na
suchej patelni. baaardzo dobre
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|