Data: 2000-03-17 10:01:35
Temat: Re: Canelloni
Od: Gosia B <g...@p...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Gala wrote:
>
> Proszę o przepis na pyszny farsz do Canelloni
Ja robie tak:
na patelni lekko zeszklic celbulke, do tego wolowe mieso mielone - ja
wole siekane, podsmazyc, duzo przypraw (pieprz, sol, tymianek - ja
uzywam mieszanki wloskiej), dodac zmiazdzony czosnek, na koniec dodac
tak z 1/2 szklanki rosolu z rozpuszczona lyzeczka maki ziemniaczanej, i
po podgrzaniu tarty ostry ser zolty (ma sie rozpuscic, zeby 'scalic'
mase).
Dokladnych proporcji Ci nie podam, bo zawsze robie na oko, na te pol
szklanki rosolu to tak 30 - 40 dkg miesa.
Zapieka sie w sosie pomidorowym.
--
_
.-.(c)
(___( )_ , "-. -GB
|