Data: 2001-11-15 08:35:43
Temat: Re: Cannelloni
Od: czarek <c...@z...dwws.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bardzo proszę o pomoc. Mam makaron cannelloni, takie grube rurki. Nie wiem
> jak go przygotować. Myślę, że można czymś nadziać. I co potem. Wierze, że
> ktoś mi pomoże.
>
>
W archiwum jest kilka przepisow. Ogolnie mozna to nadziewac czym sie chce.
Najbardziej znane nadzienia to bolonskie czyli mieso. pomidory, bazylia,
czosnek. Jak lubie wedzonego lososia zmiesznego z riccota i parmesanem.
Rurki zapieka sie wtedy w beszamelu. Dokladny przepis na to znajdziesz na
opakowaniu cannelloni firmy Agnesi. Jedyna rada praktyczna dotyczaca tego
makaronu, ze lepiej jest kupowac makaron juz podgotowany (preboiled lub
vorgekocht) wtedy latwiej go nadziac a potem zapiec. Nadziewanie juz
ugotowanych rurek jest dosc trudne jesli sie nie ma specjalnej strzykawki
Czarek
|