Data: 2001-11-15 13:58:38
Temat: Re: Cannelloni
Od: i...@r...com.pl (Agnieszka Nowak)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: Urszula Głuszek <u...@g...pl>
> czy tego makaronu ma byc jedna warstwa czy moze byc kilka?
Może być dwie, ale uprzedzam, że to jest baaardzo sycące i ja wytrzymuję nie
więcej jak 5 rurek. A zazwyczaj mogę dużo ;-))
Ostatnio robiłam ze szpinakiem mocno doprawionym solą, pieprzem, czosnkiem i
gałką muszkatołową (kupiłam ten szpinak w formie zamrożonego błota,
rozmroziłam, porządnie odcisnęłam, podsmażyłam na maśle z przyprawami,
nadziewałam - dobra, połowę wyżarłam jeszcze przed nadziewniem ;-)). To był
jeden rodzaj - drugi zrobiłam z szynki <reklama> Bohuna </reklama> i sera
koziego, drobniutko posiekanych. Ta szynka jest dość mocno podwędzana,
smakowo wyszło bardzo oryginalnie i smacznie. Całość zalałam podduszonymi
pomidorami z puszki z przyprawami (sól, pieprz, czosnek).
--
Maya
When God made man, she was only testing
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|