Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.
pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Marta Kamińska" <m...@m...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cannelloni pod przykryciem?
Date: Wed, 11 Feb 2004 14:33:53 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 25
Message-ID: <c0dame$opt$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <c0d58k$nqm$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pn156.olesnica.sdi.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1076506127 25405 217.96.157.156 (11 Feb 2004 13:28:47
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 11 Feb 2004 13:28:47 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:191503
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Gosia Plitnik" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c0d58k$nqm$1@news.onet.pl...
> Witajcie
>
> Podczytuje sobie Was od pewnego czasu i dzisiaj przydałaby mi sięWasza
> pomoc:-)otóż zapakowałam Cannelloni do piekarnika i ze zdziwieniem
> doczytałam na opakowaniu, że pierwsze 10 min pod przykryciem a potem
> 20 bez.Do tej pory zapiekałam cały czas pod przykryciem(makaronu
> wcześniej nie gotuję)i nie wiem czy zmiana wpłynie korzystnie?Nie
> przypiecze się z góry?
Roznie to z tym bywa, mi np do niedawna zawsze jak robilam lasagne,
przypiekala sie wierzchnia warstwa, choc zapiekalam ja pod przykryciem i
niby nie powinna, kolezance natomiast jeszzce nigdy sie nie przypiekla, choc
twierdzi ze jakiekolwiek przykrycie jest zbedne i nie zakrywa.. jej lasagne
zawsze byla miekka na gorze.
jesli odpowiednio podlejesz sosem i zbyt wysokiej temp nie ustawisz, nie
powinno sie spiec. Hmmm ja bym jednak nie ryzykowala ;)
Moze na ostatnie 5 minut, jesli np chcesz posypac wszytsko serem ;)
Marta
|